Тканина молочної залози у процесі розвитку та виконання своєї функції має певну щільність. Здорова тканина молочної залози має високу еластичність та свою щільність (жорсткість), на відміну від тканини патологічного процесу, що у десятки разів щільніша.

Найчастіше пухлинна тканина розташована у молочній залозі на глибині від 10 до 20 мм, тому не завжди вдається пальпаторно виявити її.

З метою виявлення ранніх форм злоякісних новоутворень використовують новітні медичні технології. Одною з таких технологій є ультразвукове дослідження з еластографією.

ЕЛАСТОГРАФІЯ – це особливий метод ультразвукової діагностики, за допомогою якого досліджується щільність (жорсткість) та еластичність тканин. Вказаний метод дозволяє з точністю до 95 % виявити пухлинне утворення та його належність до доброякісного чи злоякісного процесу. На фото вигляд злоякісної пухлини при проведенні УЗД-еластографії.

Показаннями для застосування цього метода є:

- будь-яке виявлене пухлинне утворення у молочній залозі,

- необхідність диференціації запалення, кіст та пухлини,

- вивчення реакції пухлини на спеціальне лікування.

Метод УЗД-еластографія застосовується не тільки для діагностики пухлин молочної залози, а і щитоподібної залози, печінки, м’яких тканин, передміхурової залози, яєчників та інших органів та тканин.

Застосування УЗД-еластографії одночасно з іншими методами діагностики захворювань молочної залози (мамографією та цитологічним методом дослідження матеріалу з виявленого пухлинного утворення, тощо) дає лікарям практично у 100% випадків поставити вірний діагноз та призначити лікування.

Звертайтесь до медичного центру «КОМРЕЦ»,

наші фахівці за допомогою новітніх технологій проведуть кваліфіковану діагностику

та призначать лікування.