Виділення із сосків можливо умовно поділити за кольором та чотири групи:

- білі, молочні, молокоподібні,

- сіро-зеленого кольору (в’язкі ,густі)

- світло-жовтого кольору (прозорі),

- коричневого кольору (або кров’яністі).

Виділення із сосків молочних залоз молокоподібної рідини, що не пов’язане з годуванням дитини, називається галакторея. Галакторея може виникати як у жінок, так і у чоловіків. Причинами галактореї (молочних виділень) частіше всього бувають: пухлини гіпофизу, щитоподібної залози, надпочечників, вживання наркотиків та деяких медикаментозних препаратів.

Виділення із сосків зеленого або сіро-зеленого кольору пов’язані із підвищенням показників статевих гормонів, захворюваннями яєчників, хронічними запальними процесами слизових протоків.

Виділення світло-жовтого кольору частіше за все пов’язане з проявами гіперпластичних процесів у слизових протоках на фоні гормонального дисбалансу в організмі, та на фоні цього виникненням у протоках папілярних структур.

Коричневі або кров’янисті виділення із сосків розцінюються як результат життєдіяльності внутрішньо-протокових папілярних структур, пошкодження цілісності їх поверхневих слоїв, що дають кровотечу або пошкодження слизової оболонки протоків злоякісним новоутворенням.

При виявленні будь-яких виділень із сосків молочних залоз у жінок або грудних залоз у чоловіків необхідно звернутись до лікаря-онколога, та пройти необхідне обстеження: а саме: ультразвукове дослідження, мамографію (для жінок віком більше 40 років), за необхідністю зробити цитологічне дослідження таких виділень, перевірити рівень статевих гормонів, та при необхідності зробити тонкогольчасту пункційну біопсію або трепанбіопсію новоутворення (у разі виявлення такого утворення).

Всі вказані обстеження ви маєте можливість пройти у нашому медичному центрі.

Своєчасне звернення до лікаря та уважне ставлення до свого здоров’я є запорукою успішного позбавлення від захворювання.

ЗВЕРТАЙТЕСЬ за кваліфікованою допомогою до медичного центру «КОМРЕЦ».